9. Găsiți un suvenir și aduceți-l acasă sau altfel spus, ce fac cel mai bine oamenii din Galați? Încearcă-l sau cumpără-l!

  9. Găsiți un suvenir și aduceți-l acasă sau altfel spus, ce fac cel mai bine oamenii din Galați? Încearcă-l sau cumpără-l!

Primul meu suvenir ar trebui să fie braga. Braga (numită “boza” în slavonă și turcă) este o băutură dulce-acrișoară, de culoare maro, făcută prin fierberea meiului măcinat cu apă. La origine este o băutură a turcilor nomazi din Asia Centrală. În Galați există un producător de la care aș putea cumpăra bragă direct. Din păcate, producătorul nu avea sticle pentru îmbuteliere, așa că a trebuit să cumpăr trei sticle de plastic de 2 litri pentru trei arome diferite. Acasă am gustat-o și avea un gust ciudat. Apoi am lăsat toate sticlele în bucătărie pentru câteva zile. A fost o greșeală. La un moment dat, am observat că a crescut presiunea in sticlele cu bragă fermentată. Am vrut apoi să o arunc în toaletă; când am deschis-o, sticla a explodat. Am sfârșit complet ud și mirosind puternic a bragă. Îmi place braga? Hm, nu pot să spun încă, pentru că braga este descrisă ca fiind o băutură răcoritoare. Poate că este mai degrabă ceva pentru o vara fierbinte. Nu mă voi lăsa descurajat de primele mele experiențe negative și o voi încerca din nou la vară. Deocamdată nu o voi aduce în Germania ca suvenir.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert