3. Adresați-vă unui birou de turism sau unei agenții de turism
Caut un birou de turism pentru a cere o hartă turistică sau dacă sunt posibile tururi ghidate ale orașului, și pentru a întreba despre punctele de atracție ale orașului. Din păcate, nu am reușit acest lucru în Galați. Aici nu pare să existe un birou de informare turistică, așa cum îl știu din alte orașe. Aparent în Galați nu vin turiști, ci doar oameni de afaceri sau refugiați ucraineni. În diversele agenții de turism din Galați, nu am putut primi vreun ajutor. Se pare că nu există tururi ghidate ale Galațiului. Orașul are hoteluri, dar nu prea există infrastructură turistică, cel puțin nu la sfârșitul toamnei sau in timpul iernii.
Un site al orașului oferă o listă cu toate bisericile și muzeele la capitolul obiective turistice arhitecturale.
4. Găsiți un punct de observație înalt și priviți orașul de sus.
Galațiul are un turn de televiziune. La o înălțime de aproximativ 60 de metri se află un restaurant aproape circular. Am luat prânzul acolo. La început am fost singurul oaspete. Am profitat de acest lucru și m-am așezat în locuri diferite pentru a avea de fiecare dată o altă vedere panoramică. Se vede foarte bine Galațiul, Dunărea și peisajul din jur. Mi-am notat câteva puncte ca posibile destinații de excursie, cum ar fi portul, zona industrială Combinatul Siderurgic și Grădina botanică. Am încercat să găsesc și alte locuri pe care le vizitasem deja.
Telefonul mă anunță că nu mai sunt în rețeaua românească, ci moldovenească. Mă hotărăsc să mă întorc să beau ceva și să privesc apusul de acolo de sus.
În continuare